Upplands Natur AB

Stängsel för nötdjur

Nötstängsel

Betesmark för nötdjur kan vara inhägnad med olika typer av stängsel. Stängslet kan vara uppbyggt av träslanor, nät, taggtråd eller elstängsel.

Oavsett konstruktion måste stängslet fylla sin funktion att hålla flocken på plats. Som vid alla typer av stängsel är det viktigt att stängslet inte kan orsaka skador på varken människor eller djur. Se till att stängseltrådar är väl sträckta och att stängslet är väl uppmärkt om det är strömförande. Upplands Natur projekterar och monterar alla typer av säkra och hållfasta stängsel för nötkreatur.

Bilder på Nötstängsel

Elstängsel för kor i Uppsala
Kostängsel i Uppsala

Elstängsel för nötdjur

Även om taggtråd fortfarande är en vanlig metod så rekommenderar vi elstängsel för nötdjur. Elstängsel för nötkreatur utgörs vanligen av två trådar som monteras 60 och 110 cm ovanför marken. För att djuren ska uppmärksamma trådarna är det viktigt att de förses med plastremsor eller annan markering.

Flyttbart elstängsel för nötdjur

Ett flyttbart kostängsel är optimalt när det finns behov av ett tillfälligt stängsel som är enkelt att flytta. Ett flyttbart stängsel kan användas till exempelvis randavgränsning eller för att enkelt kunna flytta djur på olika betesmarker. Det är också enkelt att själv sätta upp och består generellt av plaststolpar, ledningstråd och spolar.

Vi erbjuder elstängsel från Gallagher och arbetar med säkra och beprövade lösningar för både fasta och tillfälliga inhägnader.

Jag vill veta mer om nötstängsel!

Ikonmeny för djurstaket