Upplands Natur AB

Häststaket & stängsel

Häststängsel

Häststaket i trä är vackra och estetiskt tilltalande och i rätt dimension och utförande ett effektivt sätt att hålla kvar hästarna i inhägnaden. Trästaket för hästar bör vara i tryckimpregnerat virke och även vara hyvlat och avfasat för att undvika flisor och vassa kanter. 

Upplands Natur har lång erfarenhet av staket till hästar och kan projektera och montera häststaket i valfri höjd och med valfritt antal slanor. Hur häststaketet utformas kan exempelvis bero på om det skall användas som hingststaket eller om flera hästar av olika storlek ska gå i hagen.

Bilder på Häststängsel

Elstängsel för hästar i Uppsala
Häststaket i trä i Uppsala
Elstängsel för hästar i Uppsala

Elstängsel för hästar

Hästar har stor respekt för el och elstängsel fungerar ofta mycket bra som häststängsel. Elstängsel för hästar finns idag i flera utföranden med tråd, rep eller band och kan monteras antingen fristående eller tillsammans med trästaket. Vilken typ av elstängsel som monteras är beroende på vilka förutsättningar som råder. Monteras enbart elstängsel är det viktigt att rep och band syns tydligt så att hästarna inte skadar sig, speciellt när hästarna inte känner staketets sträckning.

Flyttbart elstängsel för hästar

Ett flyttbart häststängsel är optimalt när det finns behov av ett tillfälligt stängsel som är enkelt att flytta. Ett flyttbart stängsel kan användas till exempelvis randavgränsning eller för att enkelt kunna flytta djur på olika betesmarker. Det är också enkelt att själv sätta upp och består generellt av plaststolpar, ledningstråd och spolar.

Upplands Natur erbjuder elstängsel från Gallagher och arbetar med säkra och beprövade lösningar för både fasta och tillfälliga häststängsel.

Jag vill veta mer om häststaket!

Ikonmeny för djurstaket