Upplands Natur AB

Fårstängsel & fårnät

Fårstängsel

Får är betesdjur och kan vara ute nästan hela året, vilket ställer krav på ett hållfast och säkert stängsel. Till fårstängsel bör man därför välja ett slitstarkt fårnät av hög kvalitet. Nätet skall vara lika starkt vertikalt som horisontellt med en stark knut som gör det omöjligt för djuren att tränga isär trådarna och ta sig igenom.

Alla våra traditionella fårstängsel har en ytbehandling med hög zinktjocklek vilket gör näten motståndskraftiga mot rostangrepp och korrosion. Vi erbjuder stängsel som effektivt håller för både påverkan av djuren och för annan yttre påverkan i form av tyngden från exempelvis snö och is.

Bilder på Fårstängsel

Fårnät till fårinhägnad i Uppsala
Grind till fårstängsel i Uppsala eller Stockholm

Elstängsel för får

Det går bra att använda både vanligt fårnät eller elstängsel för att inhägna får. Vad som skiljer fåren från andra djur är att deras tjocka ull isolerar, vilket gör fåren mindre känsliga för elstängsel. Ett elstängsel för får skall därför alltid konstrueras så att stängslet i sig hindrar djuren från att tränga igenom. Vi har lång erfarenhet av alla typer av elstängsel och hjälper dig välja rätt stängsel utifrån dina behov.

Flyttbart elstängsel för får

Ett flyttbart fårstängsel är optimalt när det finns behov av ett tillfälligt stängsel som är enkelt att flytta. Det kan användas till exempelvis randavgränsning eller för att enkelt kunna flytta djur på olika betesmarker. Stängslet är också enkelt att själv sätta upp och består generellt av plaststolpar, ledningstråd och spolar.

Upplands Natur erbjuder elstängsel från Gallagher och arbetar med säkra och beprövade lösningar för både fasta och tillfälliga fårstängsel.

Kontakta mig om fårstängsel!

Ikonmeny för djurstaket